Onderzoekje m.b.t social media

Dit is een gastblog van een van onze partners

Wanneer je eenmaal al een goed draaiende website hebt. Is het belangrijk dat je het goed gaat promoten. Een van de manieren is het bekend te maken aan al je vrienden op bijvoorbeeld facebook of instagram of twitter. Op welke sociale media site je ook bent aangemeld, kan je bekendmaken dat je een website hebt. Je kan dan een link achterlaten op de sociale media waar mensen naartoe kunnen gaan.

Ben je iemand die je website gebruikt om leuke of serieuze blogs te schrijven dan kan je daarvan ook een link achterlaten op de sociale media pagina’s van je vrienden en die kan je dan vragen om het lezen en dan een like achter te laten. Dat kan ook meer mensen ernaar toe trekken om het ook te gaan lezen. Dat is ook een goede reclame voor je website. Wat ook belangrijk is, is dat je de tekens of logo’s van je sociale media sites ook bekendmaakt op je website. Zodat mensen weten op welke sociale media je actief bent.

Social proof

Ben je eenmaal aangemeld op de verschillende sociale media sites denk eraan dat je er niet alleen voor jezelf zit en dat je zoveel als mogelijk moet proberen je website te promoten. Met andere woorden, probeer zoveel als mogelijk vrienden in je lijst te hebben zodat je het met hun kunt delen. Heel makkelijk ook is om je als website aan te melden op de sociale media. Men ziet dan niet jou gezicht op de profiel foto maar een foto of logo van je bedrijf. Ook de kleuren of slagzin van je onderneming kunnen als profiel foto. Dan kan je zoveel als mogelijk likes krijgen zonder dat men weet wie er achter staat. Voor die bezoekers is belangrijk de producten en diensten die ze te zien krijgen. En waar ze wat aan zullen hebben. En als je zo door de tijd heen met je website meer dan duizenden likes en vrienden hebt kan je eigenlijk worden aangemerkt als een sociale media autoriteit..

Bekendheid via tablets en smartphones

De tijd draait door de technologie gaat erop vooruit. Pc’s zijn nu niet meer zo populair. Nu ben je hip met een tablet of met een smartphone. Oud en jong wagen zich aan deze elektronische hebbedingetjes. Nou het zou toch makkelijk zijn om ook jouw website via een special applicatie te promoten op de tablet en smartphone. Je bent dan echt overal en altijd bereikbaar. Zelfs als men bezig is te reizen op de trein in de metro of in het vliegtuig. Zorg ervoor dat je de website responsive maakt dat wil zeggen dat hij op elk andere elektronisch device te bekijken is het past zich aan, aan het apparaat en men kan er weer makkelijk mee overweg.

Dus het is in deze tijd ten zeerste aan te bevelen dat men zich aansluit bij een sociale media platform van welke aard dan ook, om op deze manier je website te promoten. Je komt er niet meer onderuit want de sociale media heeft al bijna de hele wereld overgenomen. Dus waarom niet daarvan gebruik maken om er wat aan te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *